Батков проговаря след седмица

снимка: Булфото

Следващата седмица Тодор Батков планира да обяви за своето бъдеще с „Левски“. Очаква се раздяла, макар никой досега да не споменава публично за потвърждение. В сферата на „говори се“ върви - Батков е планирал да декларира, че напуска веднага след финала за купата с „Черно море“ (1:2 на 30 май). Но отложил оповестяването. Сега адвокатът чака още само една-две срещи, за да свали картите, може би в понеделник.

Всъщност Батков не дава пряко пари и не се меси сериозно в управлението от месеци. Разбира се, има разни форми на раздяла. Възможно (и малко вероятно) е само да напусне поста председател на надзорния съвет. Може да прехвърли акциите на феновете, на Иво Тонев или на друг. Или просто да ги раздаде срещу инвестиции в клуба в бъдеще. Засега обаче не се чува за изненадващ ход на адвоката от типа на вадене на нов мощен генерален спонсор и запазване на мажоритарния пакет. А и „Левски“ се оглежда за председател на надзорния съвет, като има няколко варианта.

Атанас Курдов започва проби в „Левски“ днес. Засега официално се твърди, че нападателят само ще тренира на „Герена“. Но ако покаже добра форма, близо 27-годишният играч ще подпише. Юношата на „сините“ мечтае да играе за родния си клуб и няма да има особени финансови претенции. А това е важно, след като бюджетът за заплати бе свит от 250 000 лв. месечно на по-малко от 200 000.

Курдов е без клуб от есента, когато бе изгонен от „Астана“ (Казахстан). „Левски“ се оглежда за централен нападател и в чужбина, тъй като дори при договор с Наско няма как да се разчита само на него.

От „Герена“ отрекоха искане да вземат под наем атакуващия халф Антонио Вутов (19 г.) от „Удинезе“. Възможно е на поста „десетка“ зад нападателя, освободен от Антонио Аниете, да играе Божидар Краев. По принцип силата на почти 18-годишния халф е там.