Батков настоя: Йовов да върне Дембеле на "Герена"

снимка: Булфото

Собственикът на Левски Тодор Батков даде индикации, че любимецът на сектор "Б" Гарра Дембеле може да се завърне в отбора още през тази зима, заявявайки че е настоял пред Йовов да върне нападателя на "Герена".

Това стана днес на среща с феновете на отбора, като освен това той коментира ситуацията около Гари Родригес и Антонио Вутов, който по всички изглежда вече е изиграл последния си мач за Левски.

Относно Дембеле адвокатът сподели, че действително не са леки времената в отбора, но е готов да върне сензацията от 2010 година обратно на "Герена".

"Ситуацията не е добра, но съм готов да направя компромис за Гара - ще поръчам на Йовов да го намери и да го върне на "Герена", коментира днес Батков.

"Вярно е, че той си има особености, но всички това бе извън тренировъчния процес, където той бе безупречен. Звъняли са ми от дискотеки и районния управления заради него и дори не съм спал, а вие знаете само половината от тези ситуации.

Въпреки това аз много го харесвам и, ако не е свършил с футбола, искаме да си го върнем. Във Фрайбург той взимаше 3 пъти повече пари от тук, но ще направим усилие", категоричен бе Батков.

Батков коментира и селекцията на тима, като ще се търсят играчи на постоведе централен защитник (двама), ляв бек, плеймейкър и централен нападател. Освен това 8 юноши ще се готвят с първия отбор, а в тима няма да се привличат недоказани чужденци.

"През миналата година похарчихме 7 милиона евро, което е абсолютен рекорд. Сега имаме спешни плащания и ни трябва един милион", лаконичен бе Батков относно финансовото положение на тима.