Батков: Какво ще стане, ако спрем да даваме пари?

снимка: БТА

Тодор Батков е сред гостите на VII Конгрес на БФС, като говори пред Изпълкома за нуждата парите от тотото в България да бъдат инвестирани в родния футбол.

Според собственика на Левски, държавата е "абдикирала" от футбола, залагайки на различни цели, които обаче не носят желания резултат. Също така адвокатът повдигна интересен въпрос - какво би станало, ако собствениците просто спрат да дават пари за футбола.

"Нека футболът получи това, което му се полага! Все пак 90% от тотото е футбол", призова Батков от трибуната в зала №3 на НДК.

"Държавата е абдикирала от нашия спорт. Дават се пари основно за високо спортно майсторство, за предолимпийски подготовки, които обаче не дават никакви резултати. Не знам ако нещата продължат така, след 4 години колко от нас биха били тук.

Какво би станало, ако тези 5-6 "идиоти" и "мохикани" като мен, Гриша Ганчев, братята Домусчиеви и тъй нататък спрем да даваме пари? Какво ще стане с децата от школите?", попита Батков. 

той вижда за неприемливо, че построяването на сектор "А" на "Герена" е струвало на клуба (само за разрешително), колкото за частни сгради като молове и т.н.

"Вижте как се отнася държавата към нас. Когато взехме да строим сектор "А", ние платихме право на строеж колкото би платил един мол, хотел или публичен дом. В същото време, когато има напрежение, политици се навъртат около нас и молят феновете да не протестират.

Подкрепям Гриша Ганчев и предложението му фътболът да стане задължителен спорт в училище - не само за момчета, но и за момичетата. Подкрепям и предложението на Лудогорец за дублиращи отбори за тези, които имат възможност", каза още синият бос.