Батков и Боримиров вярват: Левски ще е шампион!

снимка: Булфото

Президентът на Левски в оставка Тодор Батков бе част от присъстващите на погребението на дългогодишния шеф на обединения спортен клуб Левски - Стоян Хранов. Адвокатът не спести ласкави думи за своя дългогодишен приятел и призна, че е притеснен за бъдещето на клуба.

Батков не пропусна да коментира и представянето на футболния отбор.

„Да, харесва ми. Има дух, има непримиримост. Личи си, че футболистите наистина искат да станат шампиони този път, а заплатите са на втори план. Освен това те ги получават навреме”

Могат ли „сините” да станат шампиони?

„Нека ръководството да подреди приоритетите, но Левски има сили да стане шампион. И Лудогорец, и Литекс са конкуренти за титлата. Ако Лудогорец заиграе с тези футболисти, така както могат, няма да са това, което са в момента. Затова те са в по-голяма степен конкурент на Левски, отколкото Ловеч”

Кой държи акциите на Левски в момента?

„Това кой държи акциите е формалност. Този, у когото са, той ги държи в името на всички левскари. За да може Левски да носи радост на хората. Това не са акции на търговско дружество, който да държиш и да можеш да продадеш срещу дивидент. Формално аз още съм президент на клуба, макар че депозирах остаква още през лятото, надявам се до 25-ти да бъда освободен.”

В същото време шефът на детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров заяви, че при добра селекция в „синия“ клуб през зимата, отборът има шансове да се бори за титлата.

„Имаме качествени млади таланти. Тук е моментът да похваля младите, които работят и да похваля треньорите, които работят за тяхното развитие. Искам ми се след няколко години в българските отбори да има все по-малко чужденци. Вече втора година съм в школата на Левски. Сами може да видите колко млади футболисти има в първия отбор. Стремим се доразвиваме младите максимално и да им дадем нужните условия. Всеки млад играч, трябва да разбере, че трябва да се бори за мястото си“.

„В Левски се работи спокойно и целенасочено. Играчите усетиха силната подкрепа на феновете и това ги кара да се раздават максимално. В Левски нещата се развиват по план и при добри нови попълнения. Мисля, че Левски ще има шанс за титлата“, завърши Боримиров, цитиран от bTV.