Батков: Гонзо е готов да се върне в Левски

снимка: Булфото

Георги Иванов поема цялата спортно-техническа власт в Левски, а Антони Здравков ще продължи да води "сините". Новината съобщи лично президентът на "сините" Тодор Батков.

Той поясни, че е приел оставките на досегашния спортен директор Христо Йовов, както и на помощник-треньора Мариан Христов, които вече не са част от Левски.

"Проведох два разговора с Георги Иванов и той даде принципното си съгласие да се завърне в Левски. Знаете, че той има действащ договор с Черно море и нещата ще се случат по-трудно.

Надявам се обаче той да се завърне в Левски възможно най-скоро или поне до честването на стогодишния юбилей. Неведнъж съм казвал, че имам огромно доверие към Георги Иванов и в момента, в който той се завърне, ще поеме цялата спортно-техническа власт в Левски - от решението за старши треньор до това за директор на ДЮШ.

Тези трима души вече ще говорят пред вас, а аз искам да спазваме европейския модел на управление на клубовете, в който президентът се изявява по-рядко пред медиите", заяви Тодор Батков.

Собственикът на Левски добави, че Антони Здравков има два поправителни изпита - мача срещу ЦСКА и тези срещу Ботев (Пловдив) за Купата на България. Той обаче отказа да назове причините за освобождаването на Йовов и Христов с думите: "Приех техните оставки".