Батков: Божков има здрав разум, няма да вземе Левски

Екс президентът на Левски Тодор Батков коментира възможностите кой би могъл да стане собственик на клуба. Според него най-голяма вероятност има това да е основният спонсор на Септември (София) Румен Чандъров.

"Всичко е възможно, но мога да ви кажа, че когато Божков излезе от ЦСКА през 2006 година първите дни от декември, дойде да се види с нас в Лондон. Тогава каза, че приема поздравления, защото се е отървал. Пожела го и на мен. Тогава аз шеговито му казах, че мога да му дам Левски, а той ми каза: "Не, не". Това е истина, междудругото. Не вярвам, че ще стане това сега той да влезе в Левски. Ако има здрав разум, а Божков има такъв. Стефан Софиянски е голям фен на Левски, голямо име, политик, успял служебен премиер в много тежък момент за България. Справи се блестящо. Чандъров по-слабо го познавам. Той има сърце и душа за футбола. Направи много неща първо на Драгалевци, сега със Септември. Не мога да преценя и аз чувам много слухове. Не бих искал да се ангажирам. От тези тримата, може би Чандъров би могъл, защото и той е левскар. Синът му бе в нашата школа, преди да го дръпнат в ДИТ“, сподели Тодор Батков в интервю за „Диема спорт“.

„Не ми е звънял Спас Русев. Не мога да го оценя. По дефиниция президентите на Левски и ЦСКА винаги са виновни. Дори отборът да има дубъл, требъл, пак е виновен защо тимът не играе финал за Шампионската лига или не е стигнал до Лига Европа. Не искам да го оценявам. Убеден съм, че не му леко. Тежка му е раницата, крива е за носене, убива“.

„Какви искания да има към евентуалните купувачи? Какво е дал, че да има искания? Няма значение. Аз 47-48 милиона бях дал. Можех да има изисквания, но появиха се хора, които казаха, че могат да поемат, а аз не можех повече. Няма значение. Желая успех на Спас Русев. Просто не бива да се допусне в никакъв случай някакво сътресение. Прекалено ще бъде и то заради тези стотици хиляди, които обичат Левски", завърши Батков по темата.