Батистута: Исках да ми ампутират краката

Иконата на Аржентина Габриел Батистута разкри пред медиите, че болката която е изпитвал в глезените след отказването си от футбола го е докарала до искането му за ампутация на краката.

45-годишният нападател се наслади на бляскава кариера с няколко големи отбори от Серия А и най-вече Фиорентина, където прекара почти цяло десетилетие отбелязвайки 168 гола.

Малко след отказването си от футболната кариера, голмайсторът на Аржентина на Световни първенства е имал далеч по-неприятни моменти.

„Отказах футбола и малко по-късно не можех да ходя. Подмокрих леглото, въпреки че банята бе на 3 метра. Беше 04:00 след полунощ и знаех, че ако се изправя болката в глезените ще ме убие“, откровено разкри легендата пред TyC Sports.

“Видях се с ортопед специалист и директно му казах да ми ампутира краката. Той ме погледна и ми каза, че съм луд. Не можех да издържам нито миг повече. Не мога да опиша с думи колко лоша бе болката“, допълни той.

Малко след това идолът на Южна Америка получава интензивно лечение и въпреки проблемите с единия крак в момента успява да се наслади на голф игрищата.

„Избрах си десния крак. Лекарите не можеха да ми подсилят и двата. Не ми пукаше особено. Тежа 86 килограма и това допълнително допринася за болката. Сега съм много по-добре от колкото преди 3 години“, завърши той.