Баскет звездата Янис Бурулис пътува 7200 км, за да помогне на Гърция

Той е на 34 години и все още гори от желание да играе за родината си. Той е баскетболистът Янис Бурусис, който показа какво е преданост. Макар вече на 34 години и не в най-добрата форма в кариерата си, състезателят отново помогна на родината си Гърция. Той пропътува близо 7200 километра от Китай, където играе, за да се присъедини към националния си отбор за световната квалификация с Естония.

“Докато краката ми ме държат, ще играя за Гърция. Чувството е невероятно всеки път. Нямам причини, за да не играя. Това е моят втори дом”, разказва Бурусис, който в момента играе за Жейжанг Лайънс в китайското първенство, а в Европа е преминал през едни от най-големите клубове на континента – Барселона, Олимпиакос, Реал (Мадрид), Баскония и Панатинайкос.

“Този отбор е помогнал изключително много на кариерата ми, още от младежките ми години. На 22 години спечелих Евробаскет през 2005 година. Дължа всичко на Гърция и искам да се отплатя. Поне доколкото е възможно”, разпалено споделя Янис.

Макар и вече на възраст, той бе в основата на победата на Гърция срещу Естония с 87:75. Ветеранът бе лидер във всички основни статистически категории и завърши с 21 точки, 8 борби, 6 асистенции, 4 отнети топки и 1 чадър.