Бащата на Меси: Лео няма нищо общо с укриването на данъци

Звездата на Барселона и световния футбол Лионел Меси не е вършил данъчни измами и не трябва да бъде разследван, твърди бащата на аржентинеца Хорхе.

Меси ще бъде съден за укриване на данъци, след като адвокатите на аржентинеца не успяха да убедят съда в Каталуния, че Лео не е бил замесен в обвиненията по укриване на данъци, заради които дори "дари" 20 милиона евро на испанската хазна.

4-кратният кавалер на Златната топка и неговият баща са съдени за измама и прикриване на данъци на стойност над 4 милиона евро в периода 2007-09, като и двамата пледират за невинност.

Според прокуратурата, 4-те милиона евро са присвоени от имиджовите права на Лео, като са използвани банкови сметки в Уругвай, Белиз, Швейцария и Великобритания. Въпреки че пледират "невинност", бащата на Меси плати над 4 милиона евро на данъчните в Испания, а Лое направи дарение от над 20 милиона евро.

"Трябва да бъде много внимателен за всяко мое изказване по този въпрос, но съм категоричен, че Лионел няма нищо общо. В това няма и капчица съмнение. Фактът, че моите адвокати се занимават с проблема потвърждава, че той засяга само мен, а не него", коментира Хорхе Меси.

Лионел Меси живее в Барселона от 2000 година, а от 2005 година има испанско гражданство. Той е един от най-добре платените спортисти с годишни приходи от на0 40 милиона долара.