Барса сменя името на "Камп Ноу", феновете бесни

Може би най-голямото богатство на Барселона - "Камп Ноу", може да претърпи промяна в името, информира каталунският вестник "Sport". Причината е финансова, като ръководството на тима иска да използва стадиона, за да финансира допълнително неговата реконструкция.

Въпреки че феновете са категорично против името да бъде променяно по какъвто и да е начин, шефовете на Барселона вече търсят сериозен спонсор, който да налее стотици милиони в клубната каса. Според първоначални данни, сумата, за която "блаугранас" може да се надява, е около или над 200 милиона евро.

Идеята на Хосеп Мария Бартомеу и компания е да стигнат до споразумение до края на настоящия сезон, за да може промяната в името да настъпи за старта на сезон 2018/19. Реконструкцията на "Камп Ноу" започва през лятото на 2019 година, като откриването на реновирания стадион е планирано за старта на сезон 2021/22.

Със сигурност новината няма да помогне на Бартомеу, чиято оставка искат хиляди фенове на Барселона. Но все пак се очаква към името на стадиона да бъде прибавено това на спонсора, а не да измести изцяло настоящото наименование на съоръжението.