Бари Хоукинс полетя на PTC Victoria Bulgaria Open

снимка: SPORTA.BG

Световният вицешампион за 2013 година Бари Хоукинс започна по перфектен начин участието си на PTC Victoria Bulgaria Open, след като безпроблемно надигра Сандерсон Лам в зала "Универсиада".

Ястреба беше изключително съсредоточен и рядко допускаше грешки, като два халф сенчъри брейка му бяха напълно достатъчни, за да поведе с 2:0 срещу своя съперник.

Следващите две партии се оказаха по-интересни, след като в третия фрейм Лам успя на два пъти да стигне 29 точки и последва размяна на сейфти удари, спечелена убедително от Хоукинс. Той обърна развоя на фрейма и поведе с два снукъра. След нова размяна на тактически удари Хоукинс вкара последната червена и поведе с 3:0.

Сценарията се повтори и в четвъртата партия, като Лам се върна на няколко пъти на масата, въпреки че изоставаше на повече от два снукъра. В крайна сметка обаче той не сполучи и загуби категорично с 0:4.

Изненадващ развой получи срещата Марк Уилямс и Оливър Лайнс. Двукратният световен шампион беше тотално надигран от 98-ия в света с 1:4 и напусна рано-рано надпреварата.