Барак Обама: Чикаго Булс го чака розово бъдеще

снимка: БГНЕС

Не кой да е, а самият Барак Обама обяви на старта на сезона в НБА, че любимият му Чикаго Булс го чакат добри дни. 

Президентът на САЩ посети откриващия мач на сезона в НБА между Чикаго и Кливланд(97-95) и даде интервю пред телевизонния канал ТНТ по време на срещата.

"Знаете, че съм голям фен на отбора на Чикаго. Виждам промяна в отбора със смяната на треньора и мисля, че тя е положителна. Надявам се и защитата да може да издържи на активното нападение, с което (вече) играе Чикаго. Харесва ми свободата, която имат Дерик Роуз и Джими Бътлър да творят в нападение. Оптимист съм от това, което виждам", каза Обама.

На въпроса как вижда развитието на сезона, Обама заяви, че Чикаго и Кливланд са двата най-силни отбора на Изток, но даде предпочитанията си за любимия си тим. На Запад президентът на САЩ не се ангажира с прогноза, като заяви, че му е много трудно да посочи фаворит при изравнените сили между Голдън Стейт, Сан Антонио, Оклахома, Хюстън и Лос Анджелис Клипърс. В двуминутното интервю Обама изказа благодарността си към НБА, отборите и играчите за социалните програми, с които са ангажирани.

"Искам да благодаря на НБА за програмите, с които се занимава и за възможностите, които дава пред децата в неравностойно положение. Тези стипендии, които биват отпускани, са страхотен жест от тяхна страна и е чудесно, че има хора като Крис Пол, ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри и останалите, които отделят от времето си, за да участват в такива програма и са пример за подражание на младите. Онзи ден първата дама (Мишел Обама) бе в Акрън с ЛеБрон Джеймс, за да говори с него за стотиците стипендии, които той дава да деца, за да учат в колежи. Това е нещо, което аз изключително много ценя и искам да благодаря", завърши Обама.