Бандата близо до Анортозис

Кипърският гранд Анортозис проявява сериозен интерес към защитника на Верея (Стара Загора) Иван Бандаловски, пише "Тема Спорт". От тима от острова на Афродита вече са влезли в контакт с играча.

До този ход се е стигнало, след като стана ясно, че други двама българи, които попадаха в плановете за селекция на Анортозис - Станислав Манолев и Николай Бодуров, са отказали предложението на кипърците.

Бандата дойде във Верея през зимата и направи няколко силни мача. Той спомогна много за класирането на тима за бараж за Лига Европа. Той ще се проведе на 4 юни, неделя, а съперник в него почти сигурно ще е Левски, като мачът ще се играе на “Герена” от 20:00 часа.

Първоначално Верея трябваше да играе плейоф с Ботев (Пловдив), но “канарчетата” спечелиха купата и този двубой автоматично отпадна. Така заралии нямат официален мач от 20 май, когато победиха Пирин (Благоевград) в ревнша от полуфиналния плейоф за Лига Еворпа.

Бандаловски все още не е дал окончателен отговор на Анортозис. Той обаче със сигурност няма да остане във Верея през следващия сезон и вече си търси отбор в чужбина. Договорът на играча изтича след края на настоящага кампания.