Балотели посвети гола на годеницата си

снимка: БТА/AP

Нападателят на Италия Марио Балотели посвети победния гол срещу Англия на годеницата си. Балотели се разписа за 2:1 и донесе трите точки на "Скуадра адзура" в дебютния си мач на световно първенство.

Снимки на усмихнатия Балотели, победоносно вдигнал ръце и раздаващ целувки изпълниха страниците на италианските вестници и сайтове след победата късно тази нощ. Обект на неговите целувки е Фани Негеша - белгийката, за която играчът се сгоди миналата седмица.

"Истински съм щастлив. Посвещавам гола на бъдещата ми съпруга, на семейството ми и на приятелите, които са ме гледали по телевизията", каза Балотели. "Нека да не се възгордяваме, защото иначе отиваме в нищото. Най-добре е да играем мач за мач.

Гледах първите срещи от световното първенство и видях, че няма слаби отбори. Уважаваме всички съперници, но не се страхуваме от никой. Другите трябва да се страхуват от Италия", коментира Балотели, цитиран от БТА.

Въпреки силното начало на нападателя на Мондиал 2014, селекционерът на Италия Чезаре Прандели има много по-големи очаквания към него.

"Балотели може много повече. Казах му го и на него. Той ни е основният нападател и от движението му по терена зависи как ще завършваме атаките си. Потенциалът му е огромен, очаквам повече от играта му", каза Прандели.