Балъков: Лудогорец са си направили сметката

снимка: Булфото

Наставникът на Литекс Красимир Балъков сподели очаквания за предстоящото дерби с Лудогорец от 9-ия кръг на "А" група.

"Оранжевите" гостуват на "Лудогорец Арена" в неделя вечер, броени дни след отличния мач на "орлите" срещу Ливърпул в Шампионската лига.

Красимир Балъков от своя страна призна, че Лудогорец е вероятно най-силният отбор в България, но добави, че неговият тим ще търси начини да спечели в Разград.

"Предстои ни мач с един от най-силните, да не кажа най-силния отбор в България. Отиваме в Разград стъпили здраво на земята. Знаем каква е реалността. Целите, които сме си поставили, не са променени. Така че отиваме да се представим достойно и да се опитаме да играем като равен с равен и ако имаме възможност да победим", коментира Балъков.

"Аз съм сигурен в моите футболисти. Всяка седмица поставяме основи. Имаме добри резултати и като игра съм горе - долу доволен. Този мач ще ни покаже докъде сме стигнали. Няма с какво да се изненадаме със съперника. Ще бъде хубав, динамичен мач, надявам се и да имаме добро време за игра и да стане спектакъл и всички, които са на стадиона, да са доволни. Лудогорец е много солиден отбор. На всяко позиция имат по двама играчи и то добри футболисти. Ние от своя страна показваме добри игри и имаме добри резултати. Смятам, че ще стане интересен мач, но как ще завърши ще видим след двубоя. Не е изненада, че Лудогорец не е на първо място в класирането", добави специалистът.

"Не е моя работа да ги анализирам, но предполагам, че са си направили добре сметката. В първенството мачовете са по-различни, особено когато се играе на стадиони и терени без атмосфера и не толкова добри. Но съм сигурен, че Лудогорец ще играе основна роля в първенството. Ние ще се опитаме да направим първенството по-интересно и ако можем - да вървим колкото си може по-нависоко", завърши Балъков.