Балак и още куп германци скочиха на ФИФА за реформата на Мондиала

снимка: БТА/AP

ФИФА официално прие да трансформира формата на Световното първенство. Това стана вчера на извънредна среща на шефовете на международната футболна федерация. Решението е от 2026 година на Мондиалите да участват 48 отбора в сравнение с досегашните 32.

В тази връзка редица футболни босове, федерации и бивши футболисти и легенди скочиха на Джани Инфантино и компания.

Михаел Балак(Легенда на Германия, Челси и Байерн (М) - Безотговорно решение на ФИФА. Това е атака срещу футбола.

Ханс-Йоахим Вацке(Президент на Борусия Д) - Катастрофално решение. Имам подозрение, че това е породено от чиста алчност - Световното да се разрежда повече и повече. Веднага ми изниква един въпрос. Коя страна ще кандидатства веднага за домакин при 48 отбора и около 80 мача?

Карл-Хайнц Румениге(Шеф на Байерн М) - Не виждам никаква полза. Според мен решението бе взето с политическа цел, а не спортна. Идеята е чисто политическа.

Йоахим Льов(Селекционер на Германия) - Не виждам никакъв смисъл от това. Сегашният формат е перфектен. Пример за това, че е лоша реформата мога да дам с Европейското. От 16 на 24 отбора (Евро 2016 във Франция). И какво ? Много тежки мачове и не доведе до нищо добро.

Оливер Бирхоф (Тийм мениджър на Германия) - Разбирам напълно всеки, който смята, че по-големият брой на отборите ще разводни нещата. Аз също смятам, че 48 отбора са прекалено много.