Балак: Германия отчаяно се нуждае от Световната купа

снимка: БТА/AP

Бившият полузащитник на Челси и Байерн (Мюнхен) Михаел Балак заяви, че Германия отчаяно се нуждае да спечели Световната купа на финалите в Бразилия през следващата година.

Жребият за „маншафта“ не бе благоприятен, като тимът е в една група с отборите на Португалия, САЩ и Гана, а Балак коментира слабостите в тима на Йоахим Льов.

„Знам, че Германия са добре подготвени. Тимът е силен и отчаяно се нуждае от Световната купа и съм сигурен, че отборът ще играе, за да я спечели“, заяви бившият герамнски национал.

„Няма много слабости в отбора, но със сигурност проблемът е на левия бек. В продължителен период от време Филип Лам игра там, но след това той мина от дясната страна. Централните бранители не са слаби, но трябва да се намери подходящата двойка.“, добави още той.

Балак също така похвали нападателите Мирослав Клозе и Марио Гомес, но намекна че Германия ще продължат с навика си да играят с „фалшива деветка“.

„Сигурен съм, че с Клозе и Гомес имаме двама наистина добри нападатели. Но всичко е въпрос на решение от страна на треньора“, каза още Балак, който се оттегли от футбола по-рано през годината.