Бабаитът Савидис с налудничави обяснения за скандала на "Тумба"

Босът на ПАОК Иван Савидис, който се превърна в сензация в световния видеообмен, се извини за изцепката с налуването на терена по време на дербито ПАОК-АЕК. Корабният магнат от руски произход си позволи да плаши реферите на срещата с пищов в компанията на своите яки охранители. Всъщност съдиите бяха причина за ексцесиите, защото с неадекватните си и тенденциозни отсъждания нагнетиха и без това отровната атмосфера на стадион "Тумба" в едноименния солунски квартал. Отменен гол на ПАОК в 90-ата минута отприщи цунами от гняв по трибуните, а Иван Сависид не издържа и слезе на терена въоръжен и едва бе удържан. Днес бизнесменът, който напълни банковата сметка на нашия Митко Бербатов с над 1 милион евро, пусна декларация, в която обясни защо е нахлул:

Ето го изявлението на Иван Савидис:

"Искам да се извиня на всички фенове на ПАОК, на всички гръцки привърженици, както и на световната футболна общественост. Много съжалявам за случилото се. Ясно е, че нямам право да влизам на терена по този начин.

Емоционалната ми реакция бе предизвикана от всички негативни неща, които съпътстват гръцкия футбол в последно време, както и от извън спорните събития, които се разиграха в края на дербито между ПАОК и АЕК - действията на съдията и делегата (зачитане на гол - отсъждане на засада - ново признаване на гола), прекъсването на мача, протестите и нахлуването на терена на десетки хора от двата щаба.

Всичко това можеше да доведе до влошаване на ситуацията на терена и единствената ми цел бе да защитя десетките хиляди фенове на ПАОК от провокации и усложнения, които можеше да доведат дори до човешки жертви. Повярвайте ми, не съм имал никакво намерение да влизам в конфликт с противниковия отбор или реферите, и определено не съм заплашвал никого. За съжаление, аз и моето семейство, както и колегите ми, станахме заложници на  напълно болната ни футболна действителност.

Боря се и ще продължа да го правя, въпреки постоянните атаки, на които съм подлаган на всички нива, за това футболът да бъде честен и титлата да бъде спечелена на терена, а не в съда.

Още веднъж се извинявам!"