Азаренка и Макарова се класираха на четвъртфинал

снимка: БТА/XINHUA

Флавия Пенета и Виктория Азаренка се класираха за четвъртфиналите на US Open.

Азаренка, която е двукратна победителка от Откритото първенство на Австралия, се наложи с 4:6, 6:4, 6:4 над квалификанта Александра Крунич от Сърбия и се класира на четвъртфиналите в САЩ.

Белоруската започна годината като номер 2 в света, но фрактури на костици в стъпалата и травми в колената я смъкнаха до 16-а позиция. Тя поведе с 3:0 в първия сет, преди 21-годишната сръбска тенисистка да се обърне развоя на мача и да поведе в резултата.

Крунич, която тази година ще завърши колеж с икономическо образование, продължи да притиска своята съперничка и Азаренка направи цели 40 непредизвикани грешки, но опитът си каза думата и тенисистката от Беларус се класира за четвъртфиналите. Азаренка, която миналата година загуби финала срещу Серина Уилямс, ще играе в следващия мач срещу Екатерина Макарова.

Екатерина Макарова поднесе изненадата на Откритото първенство на САЩ по тенис в понеделник с успех срещу седмата в схемата Южени Бушр с 7:6(2), 6:4.

Пенета пък победи Кейси Делакуа от Австралия след 7:5, 6:2 и ще играе със Серина Уилямс, която надви Кая Канепи с 6:3, 6:3.