Авиоотряд 28 спасява Ботев и Лудогорец за гостуванията в Мадейра и Беер Шева

снимка: фейсбук

Ботев и Лудогорец се уредиха за гостуванията си в евротурнирите с полет с Авиоотряд 28. Двата тима гостуват съответно на остров Мадейра (Португалия) и град Беер Шева (Израел).

Причината е, че заради натоварения трафик в туристическия сезон, "канарчетата" и "орлите" нямат друга алтернатива, за да стигнат навреме за мачовете от третия предварителен кръг на Лига Европа и Шампионската лига.

Шампионите от Разград ще излетят за Израел утре (24 юли) в 9:30 ч. от летище "Варна". Ботев пък ще се отправи към отдалечения от континентална Европа остров Мадейра и по-точно град Фуншал на 2-ри август. Пловдивчани ще кацнат на определяното за най-опасно за приземяване летище на света, което отскоро се казва "Кристиано Роналдо". Мадейра е определяна и за "Градината на Европа", макар че се намра по-близо до Африка и е на почти 1000 км. от Португалия, под чиито флаг е.

Ръководството на Лудогорец публикува  благодарствено писмо да министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който съдействал на Лудогорец и Ботев да се придвижат до желаните дестинации:

"Оценяваме високо вашето решаващо съдействие ПФК "Лудогорец 1945" да използва услугите на правителствения Авиоотряд 28, в момент в който липсват възможности за пътуване, съобразено с професионалните стандарти във футбола. Предвид натоварения туристически сезон и липсата на удобни полети, единствено правителственият Авиоотряд 28 със самолета Airbus А 319-111 можеше да осигури навременно пристигане на отбора на ПФК "Лудогорец 1945", пише в писмото.

Разградчани излизат срещу "Апоел" Беер Шева в третия предварителен кръг на Шампионската лига, след като отстраниха "Жалгирис". Срещата с израелския отбор е в сряда (26 юли).