Арсенал дава 5 милиона долара за Каранга, но с условие

Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга е пред трансфер в Арсенал, но от Тула, пише „Меридиан Мач“. Руският клуб, където играе родният национал Михаел Александров, е направил впечатляващата оферта от 5 милиона долара за нападателя и са започнали преговори.

Трансферът пропаднал, тъй като от Арсенал поискали да направят финансова хватка, която не е по вкуса на шефовете на „червените“. От Арсенал настоявали от „Армията“ да върнат 30% от петте милиона долара под масата.

Подобна практика е широко разпространена в клубовете от Русия, бившите съветски републики, Близкия и Далечния изток. Шефовете на ЦСКА отказали подобни машинации и на този етап сделката е замразена.

Това не означава, че трансферът е пропаднал. Вероятно преговорите ще се подновят през лятото, когато се очаква руснаците да се откажат от намерението за финансова далавера.

Клубът от Тула, който е на седмо място в руската Премиер лига, изкушава и Каранга с огромна заплата. Бразилецът бил готов да приеме предложението. Най-скъпоплатеният играч на Арсенал е руският национал Артьом Дзюба, който получава 3,6 милиона долара на година.