Арестуваха по бели гащи 6 фена на Ботев, които пречукаха врагове от Локо

Пловдивски криминалисти и служители на Трето районно управление са задържали най-малко 6 души от участвалите в кървавия екшън между фенове на Ботев и Локо. В неделя около 22 ч. две агитки се смляха от бой на кръстовището на булевардите „Дунав“ и „Васил Левски“ до ресторант "Златна рибка". Имало е провокации от страна на локомотивците, а бултрасите набързо са се събрали и са отвърнали.

При екшъна пострадаха трима привърженици на Локомотив от кв. "Гагарин", като единият от тях - 35-годишният Стоян от фенфракцията Gott Mit Uns бе приет в болница помлян и с разбит череп. Другите двама се отърваха с по-леки наранявания.  В мелето пострада и мерцедесът, в който пътувала агитката на железничарите, които се връщали от мача на любимия си отбор срещу Славия в столицата.

Разследването на инцидента започна веднага след намесата на силите на реда. Два дни по-късно първите виновници за боя вече са в ареста. Ченгетата са атакували побойниците директно в жилищата им и са ги измъквали буквално по бели гащи от леглата.

Неприятен факт е, че всички 6 аресувани са фенове на Ботев. Явно органите на реда са се поддали на натиск отнякъде, защото не са си направили труда да задържат и запалянковци на Локо. Те също са виновни за мелето и не бива да им се разминава. Поне така би било редно и професионално. Макар че българска полиция и професионализъм от доста години не вървят ръка за ръка...

По-късно се разбра, че и Военна прокуратура се е намесила в случая след донос. Тя е образувала досъдебно производство във връзка с побоя от преди три дни в града на тепетата между футболни фенове.

„Това е така, защото между участниците в инцидента има военнослужещ“, съобщи говорителят на военната прокуратура в града под тепетата подполковник Ангел Узунов. Той обясни, че заради инцидента са били задържани 6 лица с полицейска мярка за едно денонощие, но след това са били освободени.

Говорителят на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив каза още, че на този етап не може да даде повече информация по случая, като подчерта че делото е при тях от по-малко от 24 часа.