"Арена Армеец" готова да посрещне шампионките

"Арена Армеец" е напълно готова и в очакване на Турнирa на шампионките.

Най-голямото тенис събитие у нас ще се проведе от 28.10.2014 до 02.11.2014 г. Както е известно, през последните няколко дни се изграждаше специалният корт в голямата зала, както и тренировъчният в малката "Арена".

Днес бяха завършени последните приготовления (поставяне на мрежата и очертанията), както и изградени специалните ВИП трибуни, в близост до корта в голямата зала. Две от състезателките пристигат тази вечер в България и още утре ще могат да проведат първите си тренировки.

Малко след 20 часа с полет от Франкфурт идва Андреа Петкович (Германия), а по-същото време от Истанбул каца втората резерва в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките - Елина Свитолина (Украйна).

Официалният жребий за разпределянето на състезателките в двете групи "Сердика" и "Средец" ще се проведе в неделя (26.10.2014 г.) от 16 часа в Гранд Хотел "София", където ще бъдат настанени и всички участнички.

Очаква се голяма част от тях да се включат и в различни медиини изяви и благотворителни каузи, като програмата им ще стане окончателно ясна в следващите дни.

Третото поредно издание на Garanti Koza WTA Турнирa на шампионките в София ще бъде и най-силното до момента, след като шест от 8-те тенисистки са в топ 20 на света - Екатерина Макарова (11), Доминика Цибулкова (12), Флавия Пенета (15), Андреа Петкович (17), Карла Суарес Наваро (18) и Ализе Корне (20).

Към тях трябва да прибавим и 23-ата Гарбине Мугуруса и, разбира се, Цветана Пиронкова, която повиши значително формата си в края на сезона. Във всеки ден от състезанието зрителите, закупили билети, ще имат възможността да спечелят изключителни предметни награди, екскурзии в страната и чужбина, а един късметлия ще си тръгне от "Арена Армеец", освен с удоволствието да наблюдава едни от най-добрите тенисистки в света и с лек автомобил Hyundai i10.