Арда с шанс да се обедини с Верея и да влезе в елита, от Кърджали отрекоха

снимка: 24rodopi.com

Лидерът в Югоизточната Трета лига и сигурен член на втория ешелон на българския футбол Арда (Кърджали) може да се озове в елита още от следващия сезон, твърди "Тема спорт". Такава възможност са обсъждали в ръководството на клуба наскоро, след като са се допитали до БФС. 

Законово подобен ход е допустим. Кърджалийският клуб е проучил възможността да вземе лиценза на Верея. Двата клуба са от Югоизточната футболна зона и подобно обединение е възможно.

От ръководството на кърджалийския тим обаче отрекоха всички подобни информации. Те заявиха, че следват плана си до край, а именно класиране в елитната дивизия на България по честен път и благодарение единствено показаното на терена.

"Няма нищо вярно в това, което и аз чета днес, и хората ме питат. Пред нас има дълъг път, по който вървим и от който не смятаме да се отклоняваме. Ще си изминем честно едно след друго стъпалата до Първа лига и ще бъдем част от нея, ако заслужим. Нито за миг не е ставало въпрос с когото и да е за каквото и да е обединение", разкри босът на Арда Петър Пешев пред колегите от "Спортал".

"Всички сме насочили вниманието си към предстоящия двубой с Евроколеж (Пловдив) в събота след края на който, при победа, официално ще можем да отпразнуваме завръщането си в професионалния футбол. Действаме сериозно по развитието на клуба и неговата инфраструктура и нямаме намерения да нарушаваме изградения си план. Догодина Арда ще бъде част от Втора лига и ще гони място в майсторската група с изявите си на терена", заяви президентът на Арда.