Антъни Джошуа забрани на майка си да гледа мача с Кличко

снимка: БГНЕС/EPA

Антъни Джошуа ще защитава световната титлта в тежка категория срещу Владимир Кличко в събота. Шампионът обаче иска да бъде на 100% сигурен, че ще спечели този двубой. Затова той забрани на майка си Йета Одусаня да идва на "Уембли".

Така един от най-близките за Джошуа хора няма да бъде край ринга, за да го подкрепя. Той е забранил на майка си дори да гледа мача пред телевизора. Тя ще чака обаждане след края на двубоя, за да научи развоя на мегасблъсъка.

Световният шампион разкри и защо е взел това решение. Олимпийският шампион от 2012 в Лондон е разрешавал на Йета точно един път да гледа негов мач и от тогава си е казал, че това повече няма да се повтори. Джошуа смята, че тя ще го разсейва повече, отколкото да го мотивира и да му дава сила. Според него тя ще се притеснява много за него и ще крещи при всеки удар, който той отнася от тежката ръка на Кличко.

"Моят старец ще бъде край ринга, но на майка ми съм й забранил. Това не е точното място, където майка ще иска да гледа детето си", разкри Джошуа.

"Тя е уверена в мен и смята, че ще ми помогне, ако гледа. Но предпочитам да не бъде там и дори по телевизията да не наблюдава срещата. Един от братовчедите ми ще й се обади след мача", каза още Джошуа.