Ансамбълът по художествена гимнастика подари златен медал на министър Кралев

галерия:

снимка: Министерство на младежта и спорта

Момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, които спечелиха три сребърни отличия на Световната купа в София, подариха златен медал на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

„Благодарим ви за помощта, която ни оказахте при организацията на състезанието и ви каним да сте по-често наш гост, защото ни носите късмет“, обърна се от името на отбора Ренета Камберова към министъра, който още в началото на годината се запозна лично с новите им съчетания при посещението си на тренировка в зала „Раковски“.

От своя страна Красен Кралев връчи на Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска, Християна Тодорова и старши треньорката Ина Ананиева почетни плакети.

„Вие сте голямата слабост на всички българи. Виждам колко са ентусиазирани хората и по какъв начин приемат вашите резултати. Нека Господ да ви пази и ви желая още по-добро класиране на Световното първенство в Щутгарт“, каза министър Кралев.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пък заяви, че присъствието на министъра на Световната купа и отношението, което е демонстрирал към художествената гимнастика, са довели до изключително положителен отзвук сред чуждестранните гости.

4146541