Ансамбълът: Минавайки през най-тежкото ставаме истински отбор

Грациите от националния ни тим завършиха на трето място на Европейското по художествена гимнастика. Това не ги зарадва, а напротив - анасамбълът бе в лошо настроение, защото очакваше злато.

Възпитаничките на Весела Димитрова не бяха доволни от бронзовите медали, защото водеха в многобоя преди съботното си изпълнение, но грешка в съчетанието им ги лиши от по-предно класиране, а защо не и първо злато от шампионата за последните 28 години.

"Не сме доволни от представяне си. Можехме да изиграем съчетанието много по-добре и се надяваме още в неделя да го покажем в пълния му блясък", заяви Лаура Траатс пред bTV.

"Това е състезание, случва се всичко. Нямаме конкретно обяснение... Доста пъти ни се е случвало да водим в класирането и да си задържаме мястото. Учим се от грешките си и продължаваме напред", добави капитанката Симона Дянкова.

"Мисля, че преди да излезем бяхме сравнително спокойни, но просто явно така е трябвало да стане. Един отбор, за да е истински отбор, трябва да мине и през най-тежките моменти. Това може би наистина ще ни събере и ще можем да се справим занапред по-добре", каза Ели Бинева.

"Научихме, че трябва сме концентрирани до последно, че нищо не е свършило след първия ден, а има и втори и трети. Трябва да се борим докрай", коментира Мадлен Радуканова.

"Има много фактори, които влияят на представянето - музика, публика. Естествено, това не е оправдание. Ще се научим да изолираме всичко и се надяваме занапред да бъдем още по-добри", сподели Стефани Кирякова.