Анри се самопредложи за мениджър на Арсенал, но застана зад Венгер

снимка: twitter.com

Легендата на Арсенал Тиери Анри заяви, че би поел кормилото на "артилеристите", ако от любимия му клуб му се обадят. Французинът обаче в никакъв случай не би сложил прът в колелата на Арсен Венгер, който бе мениджър на "топчиите" и когато звездата на Анри във Висшата лига изгря. 

В момента световният и европейски шампион с Франция се изявява като помощник-треньор на Роберто Мартинес в белгийския национален отбор и не смята да напуска поста си. Арсен Венгер обаче е съсипан от медии и специалисти на Острова заради слабите си резултати напоследък. Твърди се, че постът на френския специалист ще бъде вакантен след края на настоящата кампания. 

"Искам да говорим само хипотетично и да не ми изкривявате думите. Аз съм човек, който винаги се е борил да бъде на върха, и затова няма как да отбягна предизвикателството. И ако от Арсенал ми се обадят и ме помолят, повтарям, ако ми се обадят, ще приема това предизвикателство", сподели легендарният номер 14 на "артилеристите".

"Нека повторя, говорим само хипотетично. Не искам да скачам на оградата и да чакам Арсен да се махне. Единствено той може да реши дали да остане или да си тръгне. Влизал съм в битки рамо до рамо с този човек, той означава много за мен, не ме карайте да му давам оценки", предупреди Анри.

"Само не искам да ставам свидетел на това, което се случва с него в момента. Искам последната дума за кариерата му в Арсенал да е изцяло негова. Искам той да обяви какво ще прави и какви са желанията му", сподели Тиери Анри, цитиран от "Скай Спортс".