Английски клуб изпрати покана на юноша на Левски

снимка: levski.bg

Английският клуб Чарлтън изпрати покана за нападател от школата на Левски, като писмото е подписано от шефа на школата на лондончани Пол Синиър. Чарлтън иска да покани на проби от 22-и до 28-и февруари Преслав Боруков, който е централен нападател на набор 2000.

Боруков от време на време играе и за набор 1999, а през последните две седмици дори тренира и изигра две контролни срещи със 17-годишните (набор 1998).

Писмото от Адикс е изпратено в офиса на Левски до директора на синята школа Даниел Боримиров.

"Преслав е снажен централен нападател, който играе много силно в наказателното поле. Той е типичен английски футболист от гледна точка на физиката и поведението му на терена. След като Чарлтън ни помоли, веднага направихме контакта с Левски и те са наясно с предложението, коментира мениджърът Антъни Раво от агенция Скаутинг тийм, която вече изпрати двама български таланти на тестове на Острова.

Друг нападател от Левски - Станислав Иванов от набор 1999, изкара 8 дни в школата на Ливърпул. Защитникът на Славия Петко Христов пък два пъти пътува за Уулвърхямптън, където се представи на много високо ниво.

Самият Преслав произхожда от спортно семейство. Баща му Николай Боруков е известен баскетболен треньор в България, а майка му Марияна Борукова е бивша национална състезателка по баскетбол и в момента университетски преподавател.