Андрю Уигинс ли ще е №1 в драфта?

снимка: БТА/AP

Генералният мениджър на Кливланд Кавалиърс Дейвид Грифин беше категоричен след лотарията в драфта на НБА, че може и да размени правото на първи избор в драфта, но подобен ход изглежда невъзможен, предвид талантите, които има в клас 2014.

Първите слухове в САЩ вече изплуваха, като от ESPN смятат, че Андрю Уигинс е най-вероятният №1 в драфта, като в Кавалиърс засега го харесват повече от Джабари Паркър и Джоел Ембийд.

"Кавалерите" разчитат най-вече на защитата, която Уигинс показва и, въпреки че в нападение има какво да се развива, той ще подобри значително защитата на отбора, която беше сред последните в НБА през последните 3-4 сезона.

Според популярното издание "Драфтекспрес", Уигънс също е потенциалният №1, като следващите двама са Джабари Паркър, който ще отиде в Милуоки Бъкс, и Джоел Ембийд, който ще се падне на Филаделфия 76.

Интересното е, че всички предварителни очаквания поставят Данте Екзъм, гардът от Австралия, който е напълно непознат за скаутите на НБА, на 4-о място, което ще го прати в Орландо Меджик, където ще сформира интересно дуо с Виткор Оладипо.

Топ 10 са допълнени по този начин:

Юта Джаз - Маркъс Смарт, гард

Бостън Селтикс - Джулиъс Рандъл, тежко крило (може да бъде класиран и по-нагоре)

Лос Анджелис Лейкърс - Ноа Вонле, център

Сакраменто - Дък МакДъмрът, тежко крило

Шарлот - Дарио Сарич, Цибона (Загреб), тежко крило

Филаделфия 76 - Аарън Гордън, тежко крило