Анди Мъри вече е с метален хълбок, Уимбълдън е мираж

Легендата Анди Мъри публикува в своя профил в "Инстаграм" снимки от болничното легло след операция на хълбока, която е претърпял в Лондон. Британецът вече обяви, че травмата ще сложи край на кариерата му по време на тазгодишния Уимбълдън, а операцията ще се наложи, за да може да продължи живота си без болки. Очакваше се обаче интервенцията по смяната на тазобедрената става да се случи след Уимбълдън. Фактът, че тя става преди това почти сигурно значи, че шотландецът няма да може да вземе участие в Ол Инглънд Клъб и е доста вероятно изобщо да не може да се състезава вече на високо ниво. Такива прогнози правят медиите на Острова, според които възстановяването след таква операция е много дълго и наситено с опасности.

"Сега имам метален хълбок. Чувствам се малко ранен и нарязан, но да се надяваме, че това ще сложи край на болките", написа Мъри, който се бори като лъв срещу Роберто Баутиста Агут в първи кръг на Australian Open, но отстъпи в пет сета.

Подлагането на операция обаче може да означава, че той няма да е готов, за да вземе участие в Уимбълдън през лятото, както вече споменахме. Това е втора интервенция на проблемното място, 12 месеца след първата, която не реши проблемите му. Мъри се завърна през миналата година в Куинс, но се оттегли от Уимбълдън, а след това изигра едва няколко мача и прилючи сезона в Китай. Тогава той обяви, че прави това с цел да се подготви по-добре за сезон 2019, но в началото на годината стана ясно, че всъщност това ще е последният му сезон, тъй като проблемът не може да бъде решен по друг начин.

Сега предстои сложен период на рехабилитация, за да стане ясно дали Мъри ще може да излезе на корта поне още веднъж.

Междувременно от ATP пуснаха туит в подкрепа на Мъри, в който му пожелаха бързо възстановяване. "Всички ние знаем, че ще направиш всичко необходимо, за да се завърнеш", добавят от ATP.

ВИЖТЕ ТУК СНИМКА И ПУБЛИКАЦИЯТА НА МЪРИ СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА