Анди Мъри отказа да дойде в София

Бившият номер 1 в света Анди Мъри е отказал да участва на тенис турнира в София, който ще се проведе през февруари следващата година. Мениджърът на шотландеца Мат Джентри потвърди пред Sportal.bg, че организаторите на състезанието са поканили двукратния шампион на "Уимбълдън" и двете страни са водили разговори. От щаба на Мъри са преценили, че участие на турнира в България не е удачно за графика на тенисиста.

Анди Мъри няма да участва в следващото издание на турнира в София, но не се знае в бъдеще, сподели Джентри. Познаваме добре организаторите на турнира. Водихме разговори и ще говорим с тях отново на някакъв бъдещ етап, допълни той.

Надпреварата в София е от ранга ATP 250, като това ниво не е атракция за най-добрите тенисисти, но основният проблем са датите на турнира - 4-10 февруари 2019. Той се провежда веднага след завършването на Откритото първенство на Австралия, а повечето тенисисти предпочитат да си вземат почивка в този период.

По всичко личи, че Григор Димитров отново ще пропусне турнира. Българинът ще играе в Австралия, а след това е заявил участие в Ротердам, който се провежда седмица след състезанието в София. При единственото си участие на родния турнир Григор спечели титлата, а неговото присъствие вдигна много рейтинга и финансовите постъпления на турнира.