Андерсон ще продължи кариерата си в Интернасионал

снимка: БТА

Играчът на Манчестър Юнайтед Андерсон е напуснал клуба и се е завърнал в родината си Бразилия, за да подпише договор с местния Инернасионал РС. Тази информация се появи в ежеседмичния блог на съотборника му Хуан Мата.

В събота „червените дяволи“ победиха Лестър с 3:1, а Мата се появи като резерва в средата на втората част и обнови блога си няколко часа по-късно.

„Постигнахме важна победа у дома в този студен съботен ден, но няма време да празнуваме, тъй като ни предстои преиграване на мача от ФА Къп във вторник срещу тима на Кембридж. Фокусирали сме се изцяло върху двубоя и знаем, че трябва да победим.“

Това далеч не бе най-интересното в текста написан от Мата. В края на изказването си той загатна, че Андерсон вече не е в тима на Юнайтед, а се е завърнал в Бразилия.

„Също така искам да пожелая късмет на моя приятел Андерсон, който ще продължи кариерата си в родината си Бразилия. Всичко най-добро, прител!“

Според медиите на Острова контрактът на бразилеца с 20-кратните шампиони е разтрогнат по взаимно съгласие и футболистът ще премине в Интернасионал РС като свободен агент.

 

Андерсон се присъедини към клуба през 2007 година, след като пристигна от португалския Порто, но не можа да се докаже при нито един от мениджърите на „червените“ и има записани едва 105 мача за тима.