Анчелоти дава отговор на Милан до дни

снимка: БТА/AP

Бившият треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти все пак може да приеме офертата на Милан и да се завърне при „росонерите“, въпреки че обяви оттеглянето си в рамките на година поради здравословни причини.

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани отлетя специално до Ванкувър, за да убеди лично Анчелоти да приеме офертата на Милан и да се откаже от намерението си за „ваканция“. 55-годишният италиански треньор е в Канада за важна операция на шийните прешлени, поради която планираше да почива 12 месеца.

Галиани обаче държеше Анчелоти да се върне в Милано още преди Реал Мадрид официално да обявят раздялата си със специалиста, който им донесе бленуваната „Ла Десима“. Очевидно разговорите между двамата бивши колеги в Милан са протекли продуктивно, защото преди три дни Анчелоти бе сигурен в решението да не работи една година, а сега очевидно не е така.

„Анчелоти ми каза, че към момента има 50 процента шанс да приеме офертата ми. Той самият иска да си почине една година, но се надявам да го убедя да се върне при нас.

Анчелоти ще ми даде своя отговор на трети юни, тогава ще му се обадя и ще видим какво ще ми каже.

Никой в света няма визитка като тази на Анчелоти. Нито дори Гуардиола и Моуриньо. Обадих се на Индзаги преди да замина за Мадрид, за да го уведомя за ситуацията – това беше най-малкото, което можех да направя“, коментира Индзаги, цитиран от италиански медии.

Испанската информационна агенция ЕФЕ потвърди, че Галиани се е видял с Анчелоти, но също така публикува любопитния факт, че бившият треньор на Реал Мадрид се задържал малко по-дълго от планирането в последното си посещение на базата Валдебебас, защото получил оферта от Ливърпул...