Анархията в Левски предизвика оставка!

Проблемите в Левски нямат край. Освен в клуба сега кризата удари и при феновете. Шефът на националния фенклуб на Левски Степан Хиндлиян хвърли оставка.

Това той го заяви чрез писмо в официалния сайт на сдружението. Хиндлиян разкри, че напускането му е подбудено от разединението между феновете. Според него стават прекалено много "грозните случки последните няколко месеца".

Ето какво написа Степан Хиндлиян: 

В качеството си на Председател на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Клуб на привържениците на Левски“ се обръщам към цялата „синя общност“ със следното изявление:

Воден от своето дълбоко убеждение, че интересите на Левски и целокупната „синя общност“ стоят над всякакви лични, групови, фракционерски и други частни интереси подавам своята оставка като Председател на Управителния съвет на НКП.

Това мое решение, макар и продиктувано от грозните случки, на които станахме свидетели в последните няколко месеца и най–вече по време на мача с изкуствено създаденото творение на господстващата футболна олигархия, всъщност е израз на дълбокото ми разочарование от факта, че сред привържениците на най–обичания български футболен клуб цари разединение, ниска мотивация и понижена активност при подкрепата на отбора.

В член 8 от Устава на нашата организация са записани следните основни цели: „да обединява привържениците на ПФК Левски“ и „да издига авторитета на ПФК и СК „Левски“ и неговите привърженици, както и да работи за отстраняване на негативните явления, петнящи името на футболния клуб и българския спорт“.

Смятам, че към настоящия момент въпреки огромните усилия, които полагаме нито една от тези цели не е изпълнена.

Привържениците на Левски са разединени и независимо от това „кой крив, кой прав“ от това разединение страда цялата „синя общност“.

Отчитам като свой личен неуспех обстоятелството, че не успях да разбера до край специфичните цели, стремежи и несъгласия, които накараха една група от млади и активни левскари в лицето на фракцията „Южна Дивизия“ да напуснат свещения сектор „Б“ и да поемат по пътя на разделението и конфронтацията.

Поемам отговорността, за това че усилията които положих да убедя тази група да се върне към традициите на сектор „Б“ и да се влее отново в редиците на своите братя и съмишленици не дадоха резултат и към днешна дата процесите на разединение и безсмислено конфронтиране между левскарите продължават да тровят атмосферата около любимия отбор и да дават поводи за радост на неговите недоброжелатели.

Не мога да приема, че допуснахме да бъдем сочени подигравателно с пръст от хора, за които съвсем до скоро  беше отредена срамната роля завистливо да въздишат и да „святкат с фотокамерите си“ към разкошната, креативна, красива и интересна южна трибуна.

Щом се е стигнало до тук, значи - НЕВИННИ НЯМА.

Дошло е време, всеки да се вгледа в себе си да си отговори  на няколко простички въпроси:

* Какво пропуснах АЗ ЛИЧНО да направя, за да се предотврати сегашната ситуация? * Какво си спестих? * В кой момент не дадох всичко, на което съм способен и не направих нужното, за да мога с чиста съвест да кажа че не съм отстъпил „нито крачка назад“ и не съм проявил „нито капка страх“ в борбата за любимия Левски?

Когато поех поста на Председател на Управителния съвет на НКП го направих с една единствена цел - Да дам всичко от себе си и заедно със своите съмишленици да работя всеотдайно и неуморно за изграждането на НКП като единна, могъща и функционална организация на привържениците на Левски.

Според мен, без подкрепата на всички Левскари от страната и чужбина, без единство в „сините редици“ и без „задружните усилия“, в които както помним от думите на нашия патрон „се корени всичко“ реализацията на плана и програмата ми за постигане на горепосочените цели е невъзможна.

Предвид изложеното, на основание чл.38, т.3 от Устава на НКП свиквам заседание на УС на Сдружението със следния дневен ред:

Свикване на ОС на Сдружението с дневен ред:

На основание чл. 26, т.1 от Устава на НКП - Определяне на основните насоки за развитие на Сдружението; На основание чл. 37, ал.2 - Избор на нов Председател на УС.