Американци правят нов филм за Христо Стоичков

Американската телевизия USTV, със седалище в Маями, започна в Пловдив снимките на документален филм за Христо Стоичков с работното заглавие "Трите лица на Христо".

Това каза веднага след заснемането на първите кадри в града на тепетата американският журналист Иван Каснансело, който като телевизионен журналист е правил интервюта с много от световноизвестните имена във футбола. Той определи Стоичков като човек, "който знае как се правят добрини, който не е забравил откъде е тръгнал, не е забравил приятелите си и не се е променил въпреки славата".

Каснансело очаква премиерата на филма да бъде в началото на следващата година. Филмът ще бъде с времетраене 20-25 минути и ще представи Камата с трите му лица - приятелското, човешкото и лицето на футболист, като идеята е да се покаже човешката страна на великия футболист - откъде е, как е тръгнал, какво яде, с кого се среща".

Не очакваме да изненадаме нито пловдивчани, нито Европа с нещо ново за Стоичков, който "на терена се интересува само от победата", каза още журналистът.

Христо Стоичков и Иван Каснансело бяха посрещнати от заместник-кмета на Пловдив Петър Зехтински, който им връчи за спомен плакети на общината.

"Радваме се, че Христо не е забравил Пловдив, Кършияка със стадион "Марица" и съм изключително щастлив, че чрез този филм ще рекламира родния си град", каза Зехтински, цитиран от БТА.

От своя страна Камата благодари на община Пловдив за вниманието и добави, че "никога няма да забравя Кършияка, откъдето е тръгна кариерата ми на футболист в "Марица", Античния театър".

Той уточни, че по време на Световното първенство по футбол в Бразилия телевизията USTV, в която той бе спортен коментатор, е била гледана от над 100 милиона зрители. Тя ще направи поредица от документални филми за известни личности, един от които е и самият той.

В лентата ще бъдат включени и кадри за всички български футболисти играли с номер 8 в националния отбор, но ще се акцентира върху трима - Христо Бонев, Христо Колев и Христо Стоичков, добави Камата.

"Не е пропуснат никой и за мен е чест да говоря за тези мои колеги, защото благодарение на тях, на треньорите и на техническия персонал аз съм постигнал тези резултати", каза още Стоичков.

На срещата в общината присъстваха още Атанас Узунов, треньорът на Локомотив Пловдив Христо Колев и футболната легенда на Ботев Пловдив Динко Дерменджиев.

Чико припомни, че Христо Стоичков е най-успелият футболист в света, заради трите си големи постижения - Златна обувка, Златна топка и голмайстор на световно първенство.