Алжирците горди от постигнатото

снимка: БТА/AP

В лагера на Алжир останаха доволни от представянето си срещу Германия, въпреки отпадането от Мондиал 2014.

Бундестима се наложи над африканците с 2:1 след изпълнение на дузпи и се класира на четвъртфинал.

"Можем да бъдем горди от постигнатото. Алжир е добър отбор и сега всички знаят, че ние заслужаваме уважение. Надявам се, че цената на нашите играчи ще се повиши на световния пазар. Отделно искам да благодаря на феновете за подкрепата", заяви капитанът Маджид Бугера.

"Отборът на Русия е воден от един велик треньор Фабио Капело. Според мен обаче Германия е по-силен отбор от Русия. На нас ни беше много тежко. Германия е страхотен отбор и се представяне отлично на Мондиала", добави Сафир Тайдер.

"Много е трудно да приемеш изхода от този мач. Алжир игра фантастично, въпреки всички трудности, с които се сблъскахме. Обидно е, защото искахме да направим нещо добро за страната ни и за тези, които дойдоха да ни подкрепят в Бразилия. Във всеки случай, по-добрият отбор спечели", заключи Фейзи Гулам.

В същото време селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич не се яви на пресконференцията след двубоя с Германия.

Все още не е ясно бъдещето на Халилходжич начело на тима, въпреки историческото класиране на четвъртфинал. От алжирската футболна федерация отказаха коментар относно отсъствието на треньора от пресконференцията.