Алварес насини Чавес в генерална репетиция преди боя срещу Головкин

снимка: Scrap Digest

Мексиканецът Саул Алварес победи по точки сънародника си Хулио Сесар Чавес-младши в 12-рундов бой, който се проведе в Лас Вегас. Алварес тотално доминираше в срещата и тримата съдии му дадоха победата с абсолютно еднакъв резултат - 120:108, 120:108 и 120:108.

В заключителните рундове зрителите дори освиркаха пасивния Чавес, но той предпочете да си остане ходеща мишена до края. Мачът между двамата мексикански боксьори бе очакван с голям интерес и се проведе по време на тържествата по повод Синко де Майо - национален празник на Мексико в чест на победата в битката при Пуебла на 5 май 1862 г.

Веднага след боя бе обявено официално, че Саул "Канело" Алварес ще се бие на 16 септември със световния шампион в средна категория (версии WBA Super, WBC и IBF) Генади Головкин от Казахстан. Феновете на бокса в тази категория с нетърпение очакваха бой между непобедения до този момент Головкин и Алварес, но двете страни все не успяваха да се договорят. 26-годишният мексиканец има в актива си 49 победи (34 с нокаут), едно поражение и едно равенство. 35-годишният казахстанец е спечелил всичките си 37 битки, 33 с нокаут.