Алонсо се прицели в рекорд на Зеедорф

снимка: БТА/AP

Халфът на Байерн (Мюнхен) Шаби Алонсо се насочи към рекорда на Кларънс Зеедорф, който спечели Шампионска лига с три различни отбора.

Холандецът вдигна трофея с екипите на Аякс (1995), Реал (Мадрид) (1998) и Милан (2003 и 2008). Алонсо бе част от отбора на белия балет, който спечели "Десетата", а през 2005 испанецът триумфира в най-комерсиалният европейски турнир с екипа на Ливърпул.

"Само един играч е печелил Шампионска лига с три различни отбора - Зеедорф. Разбира се, че искам и аз да го направя. Краят на кариерата ми наближава и нямам много време, но това е една от целите ми", сподели Алонсо пред Daily Telegraph.

"Това е индивидуална цел и ще бъде невероятно, ако спечеля трети трофей с трети отбор, защото Шампионска лига е нещо специално. Не е сега времето да гледам назад, а да съм фокусиран върху предстоящите препятствия. Когато приключа със своята кариера, ще мога да погледна към постигнатото и да се гордея, но сега не е този момент.

Когато започнах своята кариера нямах представа, че ще спечеля Световното първенство, че два пъти ще стана европейски шампион и два пъти носител на Шампионска лига", добави халфът.

Алонсо се присъедини към баварците през лятото на 2014-та година и подписа договор за две години.

"Не зная дали Байерн ще бъде последния ми отбор. След 12 месеца ще имам по-ясна представа, защото тогава ще свърши моят контракт", завърши Шаби Алонсо.