Александър Костадинов изпревари Станка Златева

снимка: bul-wrestling.org

Европейският шампион Александър Костадинов изпревари шесткратната номер 1 на Стария континент в борбата Станка Златева в анкетата за спортист на месец април.

Националът в класическия стил получи един глас повече във вота на медиите. Трета позиция зае еврошампионът по щанги Иван Марков. Преди това Костадинов оглави и ранглистата на Международната федерация по борба в категория до 59 кг.

Селекционерът на националите Армен Назарян пък получи приза за треньор на април. Той изпревари с един глас наставника на щангистите Иван Иванов.

От утре треньорският щаб събира момчетата на лагер в Самоков. Там на подготовка те ще останат до 23 май, след което ще бъдат разпуснати за кратко преди родния шампионат в Бургас, който стартира на 31 май.

На първенството ще стартират всичките ни национали, включително и световният, европейски шампион и спортист №1 на България за 2013 Иво Ангелов.

В началото на годината той претърпя операция на носа и се възстановяваше. Ангелов пропусна и европейското първенство във Вантаа (Финландия). Като неговият достоен заместник Александър Костадинов триумфира с титлата в кат. до 59 кг.

Националите по свободна борба продължават подготовката си в Банско, а жените - на Белмекен.