Алекс Колев с първа тренировка след операцията

снимка: botevplovdiv.bg

Нападателят на Ботев (Пловдив) Александър Колев направи първата си бегова тренировка след претърпяната операция на коляното.

В сряда, точно 3 месеца след интервенцията на хирурзите, 22-годишният левичар завъртя няколко обиколки на централния терен на базата в Коматево под непрекъснатото наблюдение на медицинския щаб на отбора.

В последните 90 дни Алекс бе подложен на различни етапи на раздвижване на оперираното дясно коляно, а тренировките му до момента преминаваха почти изцяло във фитнеса.

Нападателят бе видимо развълнуван и в добро настроение от възможността най-сетне да стъпи на тревата по екип. Възстановяването на Колев ще продължи и в следващите месеци. Очакванията са младият таран на "канарчетата" да бъде напълно готов за завръщането си на терена за началото на лятната подготовка.

Александър Колев скъса предна кръстна връзка на коляното на десния крак още в началните минути при гостуването на Ботев срещу Славия на 29 ноември. Седмица по-късно той претърпя успешна операция на травмираното коляно, припомня официалният сайт на Ботев.