Алегри: Това не е отмъщение към Милан

снимка: БТА/AP

Треньорът на Ювентус Максимилиано Алегри заяви, че победата над Милан не е отмъщение. Алегри водеше "росонерите до януари месец тази година преди да бъде уволнен заради слаби резултатi. Късно снощи той излезе срещу бившия си тим и го победи с 1:0 на "Сан Сиро".

"Мисля, че стана добър мач. Милан се защитаваше добре, а ние създадохме няколко възможности и рискувахме за контрите на съперника. Но като цяло контролирахме мача," заяви Алегри.

"Ние ще подобряваме играта си и има какво да фиксираме, за да ставаме по-добри. Играчите контролираха много добре топката след като поведохме в резултата и това отношение много ми хареса."

"Няма как това да бъде обикновен мач за мен. След три години и половина и много силни емоции на "Сан Сиро" е невъзможно. В никакъв случай обаче това не е някакъв реванш или отмъщение. Сега съм треньор на Ювентус, преди време загубихме Скудетото от Юве, докато бях начело на Милан, въпреки че продадохме играчи като Ибрахимович и Тиаго Силва ние продължихме да постигаме резултати.

"Милан бе много важна стъпка в моята кариера и се гордея, че съм бил тук.