Алегри смени схемата и Ювентус победи

снимка: БТА/AP

Масимилиано Алегри започна промените в италианския първенец Ювентус, след като смени схемата на игра за мача от група "А" на Шампионска лига срещу Олимпиакос.

Воденият от него тим заигра с четирима в защита и това доведе до победа с 2:0 срещу гърците.

"Съществуваше опция да играем с трима в защита, но аз предпочетох да сменим системата и да имаме подкрепа за халфовете. Целта беше те да имат повече свобода, за да покажат най-доброто от себе си.

Адаптирахме се добре и оставихме много възможности специално за Алваро Мората. Играхме доста интензивно и създадохме много положения за гол. По принцип аз обичам да играя с трима в полузащитата и един офанзивен халф, за да владеем средата на терена. Момчетата разбраха това и пренесоха идеите ми на терена", каза той.

"Двата получени гола не бяха предизвикани от това, че променихме схемата. Първото попадение в нашата врата беше невероятно, защото беше вкарано с глава от ниско центриране. Така не е лесно да се вкара. Вторият гол пък даже и не разбрахме как го получихме. Момчетата обаче останаха концентрирани и успяха да обърнат срещата", добави Алегри, цитиран от БТА.