Албански фенове: Сърбите са ракът на Европа

галерия:

снимка: ultras-tifo.net

Пет дена след скандалния двубой между Сърбия и Албания страстите не стихват. Докато УЕФА се чуди какво да прави и по точно кой да накаже за нещо,  за което самата централа е виновна, в Сърбия, Албания и дори Македония напрежението расте с всеки изминал ден.

Последствията от този брутален двубой ще бъдат много големи и нищо чудно скоро от УЕФА да забранят и срещите между албански и сръбски отбори в европейските клубни турнири.

В последните дни си пролича, че агитки от сръбски и албански фенове никога няма да забравят този скандал и едва ли скоро отношенията между страните ще се подобрят.

Вчера ви показахме кадрите от голямото сръбско дерби между Партизан и Цървена Звезда, където много рядко може да видиш двете агитки обединени в нещо, но този пък имаше плакати от двете страни "Косово е Сърбия".

Малко по-късно в среща от македонското първенство между Шкендрия (Тетово) и Вардар (Скопие), феновете на домакините издигнаха огромно албанско знаме и огромен банер с агитация срещу сърбите, на който пишеше:

"Те (сърбите) са ракът на Европа - УЕФА имате ли нужда от повече."

Трябва да се отбележи, че Тетово е областта с най-много албанци в Македония.