Академик Бултекс тегли заеми, за да приключи сезона в НБЛ

снимка: lap.bg

Академик Бултекс 99 взима заеми, за да завърши сезона в мъжкото първенство. Това разкри старши треньорът на тима Асен Николов. Наставникът обаче благодари на играчите и на ръководството за всичко, което са направили до момента, въпреки че отборът не успя да се класира за финала в шампионата. Те отстъпиха на Балкан в Ботевград с 91:102 и загубиха полуфиналната серия с 1-3.

"Аз и моите колеги от треньорския щаб желаем да благодарим на играчите за усилията, които положиха в полуфиналната серия. Знаем, че много искаха да се класират за финала и дадоха сърцето и душата си за това. От наше име и от името на баскетболистите благодарим и на ръководството на клуба, което въпреки че е принудено да взима заеми, за да завършим сезона, ни предоставя най-добрите условия за подготовка и мачове, от които имаме нужда“, заяви Николов.

"Благодарим и на публиката, която ни подкрепяше в нашата зала, в Ботевград и през телевизорите. Уверяваме феновете, че ще дадем най-доброто от себе си в предстоящите срещи за бронзовите медали", каза наставникът на пловдивския тим.

Съперник на Академик Бултекс 99 в малкия финал ще бъде загубилият от двойката Левски Лукойл – Рилски спортист. До момента резултатът е 2-1 в полза на тима на Константин Папазов.