Агенти на Мосад дебнат за нередности в Бургас преди Ботев - Бейтар

Безпрецедентни мерки за сигурност преди реванша от Лига Европа между „Ботев“ /Пловдив/ и „Бейтар“ /Йерусалим/, пише Котаспорт. В Бургас вече има разследващи под прикритие от Мосад- израелската разузнавателна агенция, която отговаря за разследваване, контратероризъм и извършва секретни операции, включително и паравоенни дейности. Говори се, че в очите на голяма част от топкриминалистите се слагат специални сканиращи устройва под формата на лещи. Те реагирали на взривоопасни вещества в широк периметър.

Първата група е пристигнала за отбелязването на 5-годишнината от атентата на летище Бургас. Днес в морския град е пристигнала т. нар. еврейска тежка артилерия и е провела среща с родните спецслужби. Избистрена била организацията преди, по време и след мача на стадион „Лазур“. Мосад са получили разрешение да направят оглед из целия Бургас по набелязани предварително от сателит точки. Те били най- вече в района на летището, Морската градина, широкия център и стадион „Лазур“.

От Израел се очаква мощна група от 1200 фенове на йерусалимския клуб. Тя ще бъде позиционирана в буферна зона около Моста в Морската градина. На другия край на Северния плаж пък ще бъдат бултрасите на родния „Ботев“. По средата ще има буфер от полицаи и жандармеристи. Наемателят на Северният плаж също е натоварен с определени задачи по сигурността, които обаче остават в тайна.

Двубоят е от 20:30 часа утре и се очаква да бъде изгледан от над 10 хиляди души. Първият двубой завърши 1:1. Пловдивчани бяха наказани от УЕФА със затваряне на 4 блока от Сектор „В“ на бургаския стадион. Наказанието бе наложено заради расистки скандирания от страна на привърженици на Ботев по време на мача с Партизани и ще важи за срещата – реванш с Бейтар на 20 юли.

Санкцията означава, че футболистите на Николай Киров ще бъдат лишени от подкрепата на около 3000 свои поддръжници. Четирите централни блока, които ще останат празни, ще бъдат покрити с антирасистки банери. Така на Ботев ще му се наложи да изиграе два поредни мача без да може да разчита на пълната мощ на своята публика, след като неделният двубой с Пирин от I кръг на новия сезон в Първа лига се игра пред празни трибуни, също поради наложено наказание.