Реал "бутна" девет на Гранада, Роналдо вкара пет (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид постигна най-голямата си победа от началото на сезона в испанската Примера дивисон, след като разгроми с 8:1 тима на Гранада на собствения си стадион "Сантяго Бернабеу". Точни за домакините бяха Кристиано Роналдо - пет пъти, два пъти се разписа Карим Бензема, а едно попадение отбеляза Гарет Бейл. Почетното попадение за гостите реализира Роберт Кастро.

С победата днес Реал събра 67 точки и се доближи на точка от лидера Барселона, който по-късно днес ще изиграе своя мач от 29-я кръг на Ла Лига.

Гранада остава в зоната на изпадащите с 23 точчки, на три от спасението.

За "белия балет" на стадиона излезнаха Икер Касияс, Серхио Рамос, Алваро Арбелоа, Марсело, Рафаел Варан, Лука Модрич, Гарет Бейл, Тони Кроос, Хамес Родригес, Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

За гостите на "Сантяго Бернабеу" започнаха Ойер Паредес, Диего Гарсия, Силван Бабин, Димитри Фулкиер, Мануел Урутиа, Франсиско Кастро, Хуан Лопес, Роберт Кастро, Даниел Кандеяс, Йосеф Ел-Араби и Рубен Наиксес.

Мачът очаквано започна по-добре за домакините, които организираха първата си по-добра атака в седмата минута. Кристиано Роналдо се върна в защита и започна атаката за тима си, като кълбото стигна до Хамес родригес, който проби добре от ляво и центрира към Карим Бензема. Французинът намери топката от воле, но ударът му бе твърде слаб, за да затрудни Ойер Паредес.

В 10-тата минута и Гарет Бейл изпусна изгодно положение, след като получи центриране от Тони Кроос и опита да прехвърли стража на гостите, който бе излезнал напред, но топката премина над вратата.

Натискът на "белите" продължи и в 12-тата минута те пропиляха ново положение. Роналдо със самостоятелен рейд превзе левия фланг, но предпочете да стреля от малък ъгъл, вместо да потърси комбинация с Бензема и топката излезе в аут.

Първото по-опасно положение за Гранада бе в 14-тата минута, след като Роберт Кастро се освободи добре от Марсело и опита изстрел по диагонала, шутът му обаче премина на сантиметри от дясната греда на Икер Касияс.

22 минути след началото на мача Алваро Арбелоа изпусна най-чистото положение за "кралския клуб". Марсело проби добре от ляво и центрира към далечната греда където бе десният бек на Европейския шампион, но той като по чудо не откри резултата, пращайки топката в аут вместо в опразнената врата.

В 25-тата минута логичното се случи. Гарет Бейл получи страхотен пас от дълбочина, преодоля защитник в червено-бяло, след което се справи и с вратаря на гостите и отбеляза за 1:0 на опразнената врата.

Само пет минути по-късно и суперзведата на домакините Кристиано Роналдо също се разписа. Тони Кроос центрира от дясно, топката попадна в Хамес Родригес, който освободи по брилянтен начин CR7, а той с хубав удар по диагонала удвои преднината на тима си.

След още пет минути Роналдо се разписа за втори път в срещата, след като комбинира добре с Марсело, бразилецът опита центриране, но след рикошет топката попадна на крака на португалеца и той отблизо разстреля стража на гостите за класическото 3:0.
В рамките само на осем минути феновете на Реал Мадрид станаха свидетели на един от най-бързите хеттрикове в историят на футбола, след като Роналдо се разписа за трети път и общо 34-ти от началото на сезона, след хубав шут от границата на наказателното поле.
Две минути преди почивката Йосеф Ел-Араби можеше да даде малък повод за радост на тима си, но изстрелът му от около 25 метра разтресе гредата над Икер Касияс, след което бе изчистена далеч от вратата.
Първите три минути на втората част бяха по-добри за Гранада, като Ел-Араби успя да отправи хубав удар, но Касияс внимаваше и предотврати опасността.
Все пак "белия балет" пръв стигна до ново опасно положение и Карим Бензема не изпусна да се възползва. Родригес центрира от корнер, френският нападател гардира съвсем обезспокояван в наказателното поле, след което нанесе и решаващият удар, който донесе петото попадение за тима му - 5:0.
Не бяха изминали и 120 секунди преди ново попадение да падне във вратата на Гранада. Марсело центрира перфектно в наказателното поле. Бейл с чудесен пас подаде към Роналдо, който на празна врата вкара четвъртото си попадение в мача.
След още 30 секунди Бензема се разписа за 7:0, след като отново показа брилянтен контрол в полето на гостите.
Страхотното надмощие, което имаха домакините позволи на Карло Анчелоти да даде почивка на някои от важните си играчи, като след 60-тата минута терена напуснаха Родригес и Бензема, а натяхно място се появиха Хесе и Хавиер Ернандес.
В 74-тата минута Кастро отбеляза попадение, което накара феновете на тима на "Сантяго Бернабеу" да се усмихнат поне за кратко, след като футболистът на Гранада бе изпуснат от Арбелоа и Рафаел Варан, а за него остана само да изпрати топката зад Касияс.
Унижението за "червено-белите" бе пълно, след като в 82-рата минута Диего Гарсия си отбеляза автогол след прострелно центриране на Бейл.
Минута преди края на мача Роналдо вкара топката в мрежата на Гранада за девети път днес и отбеляза своя пети гол в мача, след като се възползва от прекрасно центриране на Лука Модрич от пряксвободен удар.