Ацо Тодоров: Това бе утешителен мач

снимка: balkanleague.net

В лагера на Балкан (Ботевград) не останах доволни от третото място в Балкнаската лига, и изразиха своето съжаление, че са стигнали само до малкия финал.

"И двата тима са разочаровани след загубите на полуфинала, особено както ние паднахме, след като водехме с 15 точки преди последната част. Това бе утешителен мач. Играхме добра защита.

Нашата основна беше да спрем Дардан Бериша и успяхме да го направим. Ние контролирахме мача, с изключение на един период от третата част, и поради това заслужавахме да спечелим", каза наставникът на Балкан Алексанър Тодоров.

"Вкарахме важни кошове и всички, които играхме, показахме че можем да победим всеки отбор в лигата, ако имаме добра възможност. Знаем какъв сезон направихме в ЕВРОХОЛД Балканска лига и всичко да приключи на полуфинал ни оставя лошо чувство. Мисля, че всички усещахме това и когато се стигна до днешния мач, просто искахме медалите. Не са тези медали, които искахме, но все пак е постижение", допълни Ноа Далман.

Треньорът на Сигал (Прищина) Марин Докузовски пък заяви, че баскетболстите му са били емоционално изцендени след мача с Галил на полуфиналите и не са успели да се вдигнат за мача с Балкан.

"След поражението от Галил Гилбоа, като се има предвид факта, че имахме голямо желание да стигнем до финала, мотивацията е по-ниска. Играчите бяха емоционално изцедени. Беше много трудно да се възстановят психически баскетболистите за един мач без значение, но в същото време имаше смисъл за нашите фенове и за Сигал Прищина като клуб. Фактът, че сме на финалната четворка е голям успех. За по-голям успех имаме нужда от нещо друго", заяви Докузовски.