Абсурдът с Цанко Цветанов впечатли Independent

снимка: Булфото

Британските медии за втори пореден път в рамките на няколко дни се удивиха на случващото се в родната А група по отношение на идващи и отиващи си треньори.

 

След като Георги Иванов - Гонзо привлече погледите на Guardian с 24-часовия престой начело на Локомотив (Пловдив), сега друг български наставник попада в пресата на Острова.

 

Цанко Цветанов беше уволнен дисциплинарно от ръководителите на Етър, като това му се случва за 3-ти път този сезон.

 

Това му заслужи място сред заглавията в авторитетния британски вестник Independent, където заглавието е насочено точно в посока цикличността на прекратяването на отношенията в клуба от Велико Търново.

 

Ето и текста на Independent:

 

Всеки футболен мениджър разбира, че се намира само на няколко слаби резултата разстояние от уволнение, но за Цанко Цветанов ситуацията вече става абсурдна. Бившият български национал (в статията са използвали снимка на българските национали след последния сигнал на знаменития мач с Германия на Световното в САЩ '94) беше уволнен за трети път през този сезон - и всичко това от един и същи клуб.

 

Цветанов първо бе изгонен след поражението с 1:0 от Берое (Стара Загора) и след това отново, когато Пирин (Гоце Делчев) се наложи с 1:0 над тима му през септември. И в двата случая после беше възстановяван на длъжността си след последвали протести на феновете.

 

Последното уволнение на Цветанов се дължеше на серия от изказвания срещу турския собственик Фейзъ Илханлъ и действия, които оронват престижа на клуба, според изявление на сайта на Етър.

 

Миналият месец пък Илханлъ обвини треньора в уговаряне на мачове, което беше причината за първото уволнение.

 

Цветанов, който е част от българския отбор, завършил 4-ти на Мондиал 1994, първоначално пое клуба през януари тази година и го върна в елита след 14-годишно прекъсване. Откакто заиграха в А група обаче изпитват трудности и в момента са втори отдолу нагоре.