Абсурд е да подценим Черно море, обеща Стойчо Стоев

снимка: levski.bg

Наставникът на Левски Стойчо Стоев говори за съботния финал с Черно море от турнира за Купата на България в Бургас.

Стоев получава възможността да спечели първи трофей със "сините" и да защити купата от миналата година, когато наставникът триумфира с предишния си тим Лудогорец.

Пред журналистите Стойчо Стоев заяви, че не вижда признаци на повишено напрежение в своите футболисти преди битката на "Лазур".

"Нормално е отборът да е готов. Няма как да не е готов. Това все пак е финал. Не бих казал, че има напрежение. Няма и как да има. Може би като наближава мачът, ще има предстартова треска, но напрежение не бих казал", заяви Стоев.

Бившият треньор на Лудогорец призна, че финалът за Купата ще бъде коренно различен от срещите за първенство, които Левски играе през тази пролет.

"Ще бъде по-различен, което е нормално. Малко или много мачовете за първенството не бяха с този залог и е нормално да е различен. И Черно море да иска евентуално да спечели Купата".

Попитан дали познава отбора на "моряците", специалистът отвърна: "Познавам всичките им футболисти, както и стила, и начина им на игра. Познаваме се добре с Черно море".

Той не отвхвърли и възможността финалът да бъде решен след изпълнение на дузпи. "Дузпите влизат във футбола, все пак е финал. Ще има изпълнение на някоя и друга дузпа на тренировките".

"Ще се опитаме да направим всичко възможно, за да победим. Имаме съперник, който има своите достойнства. Това е финал, в който надявам се да съумеем да извлечем позитивите от ситуациите, които ще създадем", каза още Стойчо Стоев.

"В момента сме концентрирани за финала, а след това ще мислим за другите неща. Нищо не мога да кажа за съдията. Надявам се да не разочароваме всички фенове. Не знам за Черно море, но знам за нашия тим, че наистина ще играем атакуващо и атрактивно. Няма как да подходим лежерно или да подценим съперника. Това ще е някакъв абсурд", каза още наставникът на Левски.